Για πρωτοφανείς σκηνές βίας ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ως δείγμα το «κατήφορου μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα επεισόδια που ξεσπασαν μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή προσφυγή του υπουργείου.

«Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους» αναφέρει ο τομεάς εργασίας του κόμματος.

Μάλιστα, σχετικά με την απόφαση του ΑΠ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση».

«Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Facebook Comments