Χθες, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, ένα ογκώδες συλλαλητήριο με αφορμή την επίλυση του Σκοπιανού. Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2015, όπου η πλατεία Συντάγματος κατακλείστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους (για πρώτη φορά μετά τις εκδηλώσεις για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα) οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους στη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία της FYROM. 
 
Σε πολλούς προκάλεσε αλγηνή εντύπωση ένα σύνθημα το οποίο δόνησε αρκετές φορές την ατμόσφαιρα. Ο λόγος για το “αλήτες, ρουφιάνοι, πολιτικοί”. Συγκεκριμένα μια ομάδα ανθρώπων το βροντοφώναξε με πάθος και μάλιστα σε…ζωντανή μετάδοση. Το “σοκαριστικό” της υπόθεσης είναι ότι στον χώρο του συλλαλητηρίου βρίσκονταν και βουλευτές (!).Πώς αισθάνθηκαν άραγε οι βουλευτές μας που έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο όταν άκουσαν στα αυτιά τους το συγκεκριμένο σύνθημα; Ένιωσαν υπερηφάνεια; Ντροπή; Τίποτε άλλο από αυτά;
 
Επειδή η λήθη είναι κακό πράγμα και δόξα τον Θεό, φημίζομαι για το καλό μου μνημονικό, να θυμίσω ότι το συγκεκριμένο σύνθημα ακουγόταν συνεχώς το 2011, κυρίως στην Άνω μεριά της Πλατείας Συντάγματος όταν βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το Κίνημα των Αγανακτισμένων. Τότε μεγάλη μερίδα Ακροδεξιών και Χρυσαυγιτών, ατόμων με ξυρισμένα κεφάλια, και ελληνικές σημαίες στα μπράτσα τους φώναζαν το συγκεκριμένο σύνθημα, έριχναν μούτζες στο Κοινοβούλιο κλπ. 
 
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το συγκεκριμένο γεγονός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμαυρώσει την χθεσινή συγκέντρωση, ωστόσο σίγουρα είναι κάτι το οποίο συζητήθηκε εκτενώς. 
 
ΥΓ: Θεωρώ ότι δεν μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική μέσω συλλαλητηρίων, ωστόσο παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα να διαδηλώνεις για τα πιστεύω σου. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. 

Facebook Comments