Η General Electric κατέθεσε αναθεωρημένη προσφορά, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει συμφωνία για τα ενεργειακά ενεργητικά της Alstom, καθώς συνεχίζει την «μάχη» εναντίον των Siemens – Mitsubishi για τον γαλλικό «πρωταθλητή.»

Η GE ανακοίνωσε ότι με την νέα της πρότασης προβλέπεται δημιουργία διεθνούς συμμαχίας για τον τομέα μεταφορών –που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι η GE θα πουλήσει τις δικές τις επιχειρήσεις σιδηροδρομικού εξοπλισμού στην γαλλική εταιρία – ενώ για τον τομέα ενέργειας θα προσφέρει στην γαλλική κυβέρνηση προνομιακό μερίδιο, που της προσφέρει δικαίωμα βέτο σε πυρηνικά θέματα.

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το τίμημα της συμφωνίας δεν μεταβάλλεται, αλλά δήλωσε επίσης ότι δεσμεύεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας στην Γαλλία κατά την ερχόμενη τριετία.

Η GE προσπαθεί να αποκρούσει μια σύνθετη ανταγωνιστική προσφορά που έχουν καταθέσει από κοινού οι Siemens και Mitsubishi Heavy και να πάρει με τος μέρος της τους Γάλλους πολιτικούς, που επιθυμούν την διασφάλιση θέσεων εργασίας μετά την συμφωνία.

Στις προτάσεις της GE, προβλέπεται επίσης ότι τα κεντρικά γραφεία της ενοποιημένης επιχείρησης θα έχουν έδρα στην Γαλλία και ότι η επωνυμία Alstom θα διατηρηθεί.

Facebook Comments