Στη συνδιάσκεψη θα παρουσιαστούν οι βασικές προτάσεις για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την εξωτερική πολιτική, τη συνταγματική αναθεώρηση κ.ο.κ.

Η συνδιάσκεψη θα γίνει στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χρ. Αηδόνης και ο κ. Δ. Τσιρώνης, επίσης τέως βουλευτής, προερχόμενοι αμφότεροι από το ΠΑΣΟΚ. Το όνομα του κόμματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ωστόσο, γίνεται σαφές ότι ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ίδρυσής του με βασική στόχευση τις ευρωεκλογές 2014.

Παρόμοια στόχευση φαίνεται ότι έχει και η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μετά αρκετό καιρό αποστασιοποίησης εμφανίζεται να συμμετέχει στην ίδρυση του think tank «Δίκτυο». Το think tank σαφώς δεν έχει χαρακτήρα κόμματος, αλλά έχει ως βασικό σκοπό την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, έναν χώρο στον οποίο η κ. Διαμαντοπούλου έχει κάποιο έργο.

Ωστόσο, λειτουργεί ως ένα όχημα επαναφοράς της στον δημόσιο διάλογο. Στo think tank συμμετέχουν, επίσης, οι πρώην επίτροποι Μάργκοτ Βάλστρομ, Μεγκλένα Κούνεβα, οι ευρωβουλευτές Αννυ Ποδηματά και Σπ. Δανέλλης, πανεπιστημιακοί όπως οι Γ. Παγουλάτος, Αχ. Γραβάνης και η συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ.

Facebook Comments