Σενάρια που εξετάζονται, για τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει, χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα όσα δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο για μειώσεις και αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπάλληλων στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις όχι συγκεκριμένες προτάσεις.

Είπε πάντως οτι η ψαλίδα μισθού μεταξύ του νέο-εισερχόμενου υπάλληλου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή. «Πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει στο δημόσιο ένα πριμ καλής απόδοσης για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους. Επανέλαβε πάντως οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με την χειρότερη αξιολόγηση.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο ανέφερε οτι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες προσθέτοντας οτι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς υπάρχει σχετική δέσμευση από όλα τα υπουργεία.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις διαφωνίες υπουργών για τη διαθεσιμότητα τόνισε ότι δεν έχει ο κάθε υπουργός ατομική ατζέντα γιατί διαφορετικά θα πρέπει να επανεξετάζει τη θέση του στην κυβέρνηση.

Δήλωσε ακόμα ότι τα τελευταία πέντε χρόνια αποχώρησαν 240 χιλιάδες υπάλληλοι από το σύνολο του δημοσίου, ενώ από αυτούς οι 100 χιλιάδες από το στενό δημόσιο τομέα.

Facebook Comments