Σ΄ έναν άτυπο ανταγωνισμό για το ποιος θα κάνει τα πιο επιτυχημένα κεντροαριστερά ανοίγματα έχουν αποδυθεί το ΠΑΣΟΚ και οι- υπό αποχώρηση- μεταρρυθμιστές της ΔΗΜΑΡ.

 

Στην Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν την έντονη κινητικότητα που εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η ομάδα Λυκούδη και θέλουν να προλάβουν ενδεχόμενες κλειδωμένες καταστάσεις.

Για την ακρίβεια δεν θέλουν να αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων για την Κεντροαριστερά στους διαφωνούντες Δημαρίτες, δεδομένου ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προαναγγείλει συνέδριο για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για το Φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν επιστρέψει από το εξωτερικό θα συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος, ενώ για την επόμενη εβδομάδα θα ορίσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της προσπάθειας αναγέννησης του προοδευτικού χώρου.

Παράλληλα, θα συγκαλέσει το συντονιστικό της Ελιάς, ενώ πιθανότατα θα αναθέσει σε υποψηφίους ευρωβουλευτές με το ενιαίο σχήμα, την ευθύνη για τις επαφές και τα κείμενα του κεντροαριστερού χώρου ενόψει συνεδρίου. Ο ρόλος αυτός θα ανατεθεί στους Παντελή Καψή, Νίκο Μπίστη και Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όμως, στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι η ομάδα Λυκούδη έχει στήσει ήδη γέφυρες με κάποια στελέχη του κόμματος και ανησυχούν πως ενδεχομένως να προετοιμάζονται πρωτοβουλίες που θα σκιάσουν τον κεντρικό ρόλο της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Σπύρος Λυκούδης δεν κάνει επαφές μόνο το Ποτάμι αλλά και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του στο Γκάζι έδωσαν το παρών από το ΠΑΣΟΚ οι Φίλιππος Σαχινίδης και Κώστας Τριαντάφυλλος γεγονός που εντείνει τις σκέψεις ότι ενδεχομένως να λαμβάνουν χώρα υπόγειες διεργασίες αγνώστου σκοπού ή στόχου.

Επίσης ο πρώην βουλευτής της  ΔΗΜΑΡ έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ένα τμήμα της περίφημης πρωτοβουλίας των 58 που έχει αποστασιοποιηθεί από την κεντρική ομάδα.

Κάποιοι θα ήθελαν να δουν τον κ. Λυκούδη ακόμη και ως μεταβατικό αρχηγό της Κεντροαριστεράς, όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει άλλα σχέδια: Να είναι αυτός που θα οδηγήσει την διευρυμένη και με την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ «Ελιά» στις επόμενες εθνικές εκλογές, που δύσκολα θα αποφευχθούν τους επόμενους οκτώ μήνες.

Facebook Comments