Οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου είναι ισχυρές, όπως επισήμανε ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στη σημερινή ιστορική γενική συνέλευση των μετόχων, λόγω της αποχώρησης έπειτα από 30 χρόνια του Γιάννη Κωστόπουλου από την προεδρία του ομίλου. Ο κ. Ράπανος ευχαρίστησε τον κ. Κωστόπουλο και χαρακτήρισε πρόκληση για τον ίδιο την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο νέος πρόεδρος της Alpha Bank επισήμανε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, με το στοίχημα για την Ελλάδα να είναι πλέον η προσαρμογή της οικονομίας της σε ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και για τη συνεργασία όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Την ανάγκη επιτάχυνσης της επανιδιωτικοποίησης των τραπεζών υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μαντζούνης, τον είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την επίσπευση της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή την περίοδο οι αγορές διψούν για ελληνικά χαρτιά και ως εκ τούτου δε θα πρέπει να πάει αυτή η ευκαιρία χαμένη.

Facebook Comments