«Λουκέτο» οριστικό μπαίνει στο Mega. Δυστυχώς όλες οι προσπάθειες για να μπορέσει να κρατηθεί το κανάλι έπεσαν στο κενό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. «Τηλέτυπος» η εταιρία Ascope Trading Ltd, συμφερόντων του Ομίλου Βαρδινογιάννη, αποχωρεί από το εταιρικό σχήμα, ενώ αναμένεται να πληρώσει τους εργαζόμενους στο ποσοστό που του αναλογεί.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ήδη καταβάλει τα χρήματα που του αναλογούν, ενώ, το Δ.Σ. της εταιρίας προτίθεται να απευθυνθεί άμεσα στους άλλους μετόχους, δηλαδή στις εταιρίες Dimera, Elenovo και στους μετόχους των εταιριών Πήγασος και ΔΟΛ της περιόδου του έτους 2016 για να ζητήσει την εξ ελευθεριότητας καταβολή των ποσών που τους αναλογεί, δηλαδή συνολικά του ποσού των € 2.5 εκ. Στη μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρεται επίσης η μεγάλη προσπάθεια η οποία έγινε από πλευρά τους, που δυστυχώς δεν ήταν αρκετή έτσι ώστε να σωθεί το Mega. Αλλωστε το «μαύρο» για το κανάλι της Μεσογείων πλησίαζε όλο και περισσότερο από τη στιγμή που οι επιχειρηματίες δεν κατέθεσαν φάκελο για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Μην ξεχνάμε ότι το ΕΣΡ δεν άφησε κανένα περιθώριο για τα κανάλια τα οποία δεν θα έχουν τηλεοπτική άδεια στα «χέρια» τους, δίνοντάς τους ελάχιστο περιθώριο «ζωής».

Θύματα αυτής της άσχημης εξέλιξης είναι οι εργαζόμενοι, που αυτήν την ώρα βρίσκονται στο κτίριο του καναλιού και σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις αναμένεται να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση έτσι ώστε να δουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως τόνιζαν στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι ήταν θέμα ημερών να σταματήσει να εκπέμπει το κανάλι, αφού αυτό λειτουργούσε στον «αυτόματο πιλότο».

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι τράπεζες επιβεβαίωσαν προφορικά τη συμφωνία τους με τους βασικούς όρους του επιχειρησιακού σχεδίου την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, αφού έλαβαν τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή δύο μέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Την περίοδο αυτή οι βασικοί μέτοχοι που στήριζαν το σταθμό κατέβαλαν περίπου € 2 εκ για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού και την πληρωμή μισθοδοσίας και δεσμεύθηκαν στην καταβολή επιπλέον € 15 εκ. σε προσεχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου διάσωσής της. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών δυσκόλεψε σημαντικά τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του Μέγκα».

Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε και στο ΕΣΡ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και απαντώντας ότι ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ουσιαστικά δεν δέχθηκε την πρόταση των μετόχων για τη δημιουργία νέας εταιρίας, που ως συνέχεια της παλαιάς θα αναλάμβανε τα υφιστάμενα βάρη και την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού μελλοντικά. Η τοποθέτηση αυτή του ΕΣΡ δημιούργησε σοβαρή νομική αβεβαιότητα για τη δυνατότητα συνέχισης της αδιάλειπτης λειτουργίας του σταθμού και πρακτικά δεν επέτρεψε στους μετόχους της εταιρίας να προχωρήσουν τις σχετικές διαβουλεύσεις με τους πιστωτές και στην κατάθεση υποψηφιότητας νέας εταιρίας στο διαγωνισμό.

Η αβεβαιότητα αυτή δεν έχει αρθεί μέχρι σήμερα, αλλά τουναντίον έχει αυξηθεί μετά από τις διαρροές που έγιναν από πηγές του ΕΣΡ στα Μέσα Ενημέρωσης».

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι θα ακολουθηθεί η κείμενη νομοθεσία για το μέλλον του σταθμού, που σημαίνει πτώχευση σε ειδικό καθεστώς από τις τράπεζες ώστε να βγουν σε πλειστηριασμό το ταχύτερο δυνατό το σήμα του σταθμού, η πλούσια ταινιοθήκη του και ασφαλώς για να εισπραχθούν οι απαιτήσεις του καναλιού από τρίτους (διαφημιζόμενους).

Facebook Comments