Η διοίκηση της ιταλικής τράπεζας UniCredit κατέληξε σε συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε το συνδικάτο τραπεζοϋπαλλήλων FABI, στο πρώτο στάδιο των μειώσεων εργατικού δυναμικού που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας για το 2013-2018.

Στο σχέδιο που ανακοινώθηκε το Μάρτιο, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας είχε αναφέρει ότι σκόπευε να περικόψει περίπου 8.500 θέσεις εργασίας έως το 2018 – σχεδόν το 6% του εργατικού δυναμικού της – περιλαμβανομένων 5.700 και πλέον στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τα συνδικάτα, η UniCredit συμφώνησε επίσης να προσλάβει 800 νέους και να υπογράψει με 670 υπάρχοντες μαθητευομένους συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις εναπομείνασες περικοπές θέσεων εργασίας που προβλέπονται από το σχέδιο θα συνεχιστούν τον επόμενο χρόνο, προσέθεσε το FABI.

Η UniCredit επιβεβαίωσε ότι μια συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έχει υπογραφθεί, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Facebook Comments