Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επέκρινε τη Μόσχα επειδή δεν δεσμεύτηκε στο ειρηνευτικό σχέδιο που είχε αναγγείλει ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, προειδοποιώντας ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν σκληρότερες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

«Όσον αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής στο δεύτερο επίπεδο και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα προχωρήσουμε στο επόμενο», είπε η καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Είναι λυπηρό που κατά την 10ήμερη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν υπήρξε κάποια σημαντική αντίδραση στο ειρηνευτικό σχέδιο και η εκεχειρία δεν έγινε δεκτή από τους αποσχιστές», πρόσθεσε.

Η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το Βερολίνο δεν θα σταματήσει να αναζητά μια διπλωματική λύση στην κρίση, υπενθυμίζοντας ότι το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα υποδεχτεί τους ομολόγους του της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν για να εξετάσουν πώς διαμορφώνεται η κατάσταση και να συζητήσουν τρόπους για την αποκλιμάκωσή της.

Facebook Comments