Οριακά υψηλότερα άνοιξαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι μπορεί να λαμβάνουν ισχυρή στήριξη από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας, ωστόσο τα ιστορικά υψηλά στα οποία κινούνται προκαλούν ανησυχία.

Ειδικότερα, στις 16:41, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,13% στις 16.978,32 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.464,21 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,11% στις 1.975,63 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Rackspace ενισχύεται κατά 8,1%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιώτες επενδυτές για την συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου. Το deal μπορεί και να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, ενώ η Morgan Stanley έχει αναλάβει σύμβουλος των διαπραγματεύσεων.

Η Bank of America ενισχύεται κατά 1,2%, μετά την αναβάθμιση της από την Deutsche Bank σε buy από hold προηγουμένως.

Στον αντίποδα, η GoPro χάνει 3,3%, διορθώνοντας από το χθεσινό +20%, το οποίο προκλήθηκε από τον διπλασιασμό της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αυξημένες κατά 281 χιλ. ήταν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της ADP.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια αύξηση της τάξεως των 210 χιλ., έναντι 179 χιλ. νέων θέσεων εργασίας που είχαν καταγραφεί τον Μάιο.

Η προσοχή στρέφεται πλέον στα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, που θα συμπεριλαμβάνει την απασχόληση στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 215 χιλ. τον Ιούνιο.

Facebook Comments