Την άποψη ότι η γαλλική δικαιοσύνη χρησιμοποιείται «για πολιτικούς σκοπούς» στην υπόθεση εναντίον του, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, έπειτα από την επίσημη έναρξη έρευνας εναντίον του για υπόθεση διαφθοράς.

Ο Σαρκοζί κατήγγειλε την «πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος» σε αποσπάσματα της συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 που μεταδόθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Στη χώρα μας, που είναι η χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαίου, υπάρχουν πράγματα που σχεδιάζονται. Οι Γάλλοι πρέπει να τα γνωρίζουν και, βάσει της συνείδησής τους και ελεύθερα, πρέπει να τα κρίνουν για αυτό που είναι», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος.

«Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή για να πω στον γαλλικό λαό που βρισκόμαστε σήμερα όσον αφορά την πολιτική εκμετάλλευση ενός μέρους του δικαστικού συστήματος», σημείωσε ο Σαρκοζί.

«Έχω να πω σε όλους όσους ακούν ή παρακολουθούν ότι δεν τους πρόδωσα και δεν διέπραξα ποτέ πράξη ενάντια στις αρχές της Δημοκρατίας και στο γράμμα του νόμου», πρόσθεσε ο Γάλλος πρώην πρόεδρος.

Facebook Comments