Σχεδόν δύο τρίτα των γάλλων πολιτών που απάντησαν στο πλαίσιο δημοσκόπησης είπαν πως είναι αντίθετοι στην επιστροφή του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι απαντήσεις στην έρευνα της εταιρείας CSA, η οποία πραγματοποιήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, έδειξαν ότι το 65% των Γάλλων αντιτίθεται σε μια επιστροφή του Σαρκοζί. Το 33% είπε πως θα τον υποστηρίξει.

Μεταξύ μόνο των μελών του κόμματος του Σαρκοζί, της κεντροδεξιάς Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), 72% είπαν πως υποστηρίζουν την επιστροφή του στην προεδρία. Χθες ο Σαρκοζί, αφού ανακρίθηκε επί 15 ώρες από αξιωματούχους κατά της διαφθοράς, τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα κατηγορούμενος μεταξύ άλλων ότι δωροδόκησε έναν δικαστή.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και είπε ότι θα αποφασίσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο αν θα επιστρέψει στην πολιτική. Η CSA ανακοίνωσε πως η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.012 προσώπων ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών την 1η και τη 2α Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες από τις συνεντεύξεις έγιναν αφού ο Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση για να ανακριθεί.

Facebook Comments