Υποστηρικτικά για την πορεία των κρατικών ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας λειτουργεί η μέχρι στιγμής δράση της ΕΚΤ και του διοικητή της Mario Draghi.

Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, τα ιρλανδικά και ελληνικά ομόλογα ξεχώρισαν έναντι των έτερων ευρωπαϊκών τους αντιπάλων, με αποδόσεις 4,2% και 4% αντίστοιχα.

Ακολουθούν τα ιταλικά ομόλογα με απόδοση 3,6%. Ακόμη και τα γερμανικά ομόλογα έχουν βελτιώσει την εικόνα τους, λαμβάνοντας στήριξη από τη στρατηγική της ΕΚΤ.

“Τα θεμελιώδη μεγέθη των ευρωπαϊκών χωρών βελτιώνονται. Η στήριξη της ΕΚΤ, όπου κριθεί αναγκαίο, θα συνεχιστεί”, δηλώνει στο Bloomberg ο Claus Meyer-Cording, manager της Deutsche Asset Μanagement.

“Τα ομόλογα της περιφέρειας έχουν ήδη καταγράψει ισχυρά κέρδη, ωστόσο συνεχίζουμε να δηλώνουμε επιφυλακτικά overweight για αυτά”, προσθέτει ο ίδιος.

“O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει αδύναμος. Εκτιμούμε πως θα κινηθεί ακόμη χαμηλότερα. Αυτό θα αναγκάσει την ΕΚΤ να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας αγορές assets, γεγονός που θα κλείσει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα των spreads”, ανέφερε από την πλευρά του ο Andrew Balls, υψηλόβαθμο στέλεχος της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Να σημειωθεί εδώ πως η Pimco δηλώνει overweight για τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σλοβενίας.

Ταυτόχρονα, η Pimco θεωρεί πως οι πιθανότητες η ΕΚΤ να προχωρήσει επισήμως στην εφαρμογή ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ανέρχονται στο 50%.

“Τα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας λαμβάνουν στήριξη και από τη βελτίωση των αξιολογήσεων στην Ευρωζώνη”, σχολιάζει από την πλευρά της η Rabobank.

Facebook Comments