Aπό 100 έως και 400 ευρώ θα μειωθούν από τον Ιούλιο οι μισθοί των εργαζόμενων της πρώην Εμπορικής τράπεζας, που έχουν πλέον ενταχθεί στην Alpha Bank. Οι περικοπές θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, καθώς η τράπεζα προχωρεί σε εξομοίωση των αποδοχών.

Για το θέμα αυτό υπήρξε άμεση παρέμβαση του Ενωτικού Αγωνιστικού Συλλόγου (πρώην υπάλληλοι της Εμπορικής τράπεζας), που συνεδρίασε εκτάκτως και προχωρά σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

H Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα υπάρξει «σταδιακή προσαρμογή του ποσού που εμφανίζεται στις τακτικές μηνιαίες αποδοχές με τον τίτλο «διαφορά αποδοχών»». Συγκεκριμένα:

∙ Κατά 30% στη μισθοδοσία του Ιουλίου

∙ Κατά 20% στη μισθοδοσία του Οκτωβρίου

∙ Η διακοπή καταβολής του υπόλοιπου ποσού θα γίνει το Φεβρουάριο του 2015
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τον τρέχοντα μήνα θα υπάρξει μείωση από 100 έως 400 ευρώ για όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας και κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Ο σύλλογος ΕΝΑΣ αντιδρά στις μειώσεις και προχωρά την Τρίτη σε στάση εργασίας από τη 1.15 έως τις 3.15 το μεσημέρι, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στη Σοφοκλέους 11. Επίσης προαναγγέλλει πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank (Σταδίου) την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ και πρόεδρος του συλλόγου ΕΝΑΣ κ. Γ. Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως «η Alpha Bank σαν καθολικός διάδοχος της πρώην Εμπορικής είναι υποχρεωμένη από το νόμο, να απολαμβάνει αφενός τα οφέλη από τη συγχώνευση (περίπου 3 δισεκατομμύρια), αλλά αφετέρου να αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Ωστόσο κρατά τα οφέλη και ισοπεδώνει τους εργαζόμενους ηθικά, μισθολογικά και εργασιακά».

Facebook Comments