«Στη JP Morgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον.

Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα απο τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη» αναφέρει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον.

Πριν από λίγες ημέρες ο αμερικανός τραπεζίτς ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αθήνα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς διαγνώσθηκε με καρκίνο και θα πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία.

Στην ίδια συνέντευξη τονίζει ακομη πως «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές, για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες».

Προσθέτει ότι οι αγορές πιστεύουν πως υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά την ίδια ώρα οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες.

Ο Τζέιμι Ντάιμον έχει ελληνικές ρίζες, είναι εγγονός Λάκωνα, και ξεκίνησε την καριέρα του από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

 

Facebook Comments