Την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Τόνια Αντωνίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου.

«Νίκο, δεν μπορείς να βάζεις ασυμβίβαστα για τους άλλους και να μην τα τηρείς για τον εαυτό σου», είπε, θυμίζοντας παλιότερες δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος, αλλά και τη στάση του στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Η Αντωνίου ζήτησε να μάθει αν το κόμμα θα έχει γραμματέα «part time», από την στιγμή που ο ίδιος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

«Χρησιμοποίησες το κόμμα για να εκλεγείς ευρωβουλευτής. Εμείς πληροφορηθήκαμε μέσω του ραδιοφώνου του Βήματος ότι θα μείνεις γραμματέας. Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν είναι ηθικό» είπε η ίδια και πρόσθεσε:

«Εξάλλου, όπως δήλωσε και ο φίλος του προέδρου Βαγγέλης Αργύρης δεν μπορεί μια κλειστή ομάδα να διοικεί τη Χαριλάου Τρικούπη. Δεν μπορείς να είσαι γραμματέας μερικής απασχόλησης».

Λίγο αργότερα ο Ανδρουλάκης εγκατέλειψε την αίθουσα καθώς, έπρεπε να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Εσωτερικές έριδες

Προβλήματα αντιμετώπισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Δέχτηκε έντονες πιέσεις για να πραγματοποιηθεί συνέδριο του κόμματος, το οποίο, αν και το είχε προαναγγείλλει ο ίδιος, δεν ήθελε να γίνει.

Η ομάδα των «παπανδρεϊκών» βουλευτών, Φώφης Γεννηματά και Θάνου Μωραϊτη, ζήτησαν την διεξαγωγή Συνεδρίου το ερχόμενο φθινόπωρο, χωρίς όμως να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας καταφέρθηκε κατά του εγχειρήματος της Ελιάς και άφησε αιχμές για την λειτουργία του κόμματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος ζήτησε «συνέδριο ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιάς».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε «συνέδριο παράταξης» αντίθετα με τον Πάρι Κουκουλόπουλο ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος μετά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η Τόνια Αντωνίου ζήτησε να γίνει «συνέδριο της παράταξης» και να κληθούν όλα τα στελέχη «στο ιδρυτικό συνέδριο της κεντροαριστεράς». Να γίνει συνέδριο ανοιχτό, με όλα τα ρεύματα να συμμετέχουν, πρόσθεσε.

Συνδιάσκεψη την 3η Σεπτέμβρη

Τελικά, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτέμβρη συνδιάσκεψη και να κληθούν όλα τα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου, ακόμη και όσοι απομακρύνθηκαν ή εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Facebook Comments