Η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ήταν ο βασικός άξονας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

«Υπό αυτό το φως συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και οι προοπτικές του στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Οι συζητήσεις θα είναι πιο συχνές, με στόχο οι τράπεζες με δεδομένη τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών» ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπ.Οικ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα τραπεζών να βοηθήσουν την οικονομία και πως, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος τόνισε ότι τα πράγματα στην οικονομία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν από λίγο καιρό, για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι είναι θέμα εξαιρετικά σοβαρό αλλά ελεγχόμενο και συνδέεται στενά με την πορεία ανάπτυξης του τόπου και την έξοδο από την κρίση.

Επίσης προανήγγειλε νέα «εργαλεία» για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες είναι ισχυρά ανακεφαλαιοποιημένες.

Facebook Comments