Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προσερχόμενος στο βήμα της Βουλής είπε ότι “η συζήτηση αυτή θα συνεχίζεται όσο υφίσταται το άρθρο 86 του νόμου περί της ευθύνης υπουργών” και απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο: “Ακούσαμε τον κ.Βενιζέλο να λέει ότι και αλλού υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Βέβαια, γιατί εκεί δικάζονται”. Ο υπουργός ζήτησε να μείνουν έξω τα εθνικά θέματα και οι ένοπλες δυνάμεις. 

“Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Δισεκατομύρια εισπράχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχουν υπουργοί που υπέγραψαν. Δεν πρέπει να εξεταστεί ποιοί (σσ υπουργοί) συναντήθηκαν με ποιούς και τι έγινε; Εγώ συγκλονίστηκα σήμερα από αυτά που κατήγγειλε ο κ.Σαλμάς ότι αντικαταστάθηκε επειδή δεν υπέκυψε στις πιέσεις και περιέκοψε τις φαρμακευτικές δαπάνες”, τόνισε. 

Αναφέρθηκε στη γνωστοποίηση της υπόθεσης από τον υπουργό Παύλο Πολάκη: “Γιατί ο κ.Σαράκης, δικηγόρος των μαρτύρων του FBI και πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δεν ρωτήθηκε από τον κ.Μητσοτάκη τι έγινε; Δεν μάθατε για την υπόθεση από τα τουίτ, του κ.Πολάκη. Υπήρχε ο κ.Σαράκης αλλά και η επιτροπή της βουλής για την υγεία.”.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον κ.Παπασταύρου: “Υπάρχουν διαδρομές χρήματος. Τα ίδια πρόσωπα που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ, τα Paradise papers, και άλλες λίστες – ο κ. Παπασταύρου- είναι παντού. Δεν πρέπει να εξεταστούν τα χρήματα αυτά πού είναι;”.

Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά: “Ο τραμπουκισμός που πούλησε εδώ ο κ.Σαμαράς οδηγεί τον τόπο αλλού. Η πολιτική ζωή του τόπου χωρίζεται σε εκείνους που είναι βραχίονες άλλων & σε εκείνους που μπορεί να διαφωνούν μεταξύ τους σε πολλά αλλά μπορούν να κοιτάζονται στα μάτια”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του δήλωσε ότι “θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της επιτροπής. Για τον Μ.Σαλμά μετά από όσα είπε, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση, εγώ προσωπικά θα ψηφίσω κατά.”

Facebook Comments