«Μετά και τη σημερινή εξέλιξη η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την προσφυγή των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.

Όπως σημειώνεται, με την απόφαση «έγινε δεκτή η αγωγή του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο “απεργίας” τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα».

Με την απόφαση, σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «επιβεβαιώνεται και μέσω της δικαστικής οδού η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη».

Facebook Comments