Θετικά αποτιμούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την ιστορία της ΔΕΗ αφού όπως λένε τα οφέλη από αυτή την ιστορία είναι πολλά και θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Στις συσκέψεις που έγιναν στην Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκτιμήθηκε ότι κατ αρχήν κατάφεραν να αναδείξουν το θέμα της ΔΕΗ ως ένα μείζον πολιτικό ζήτημα ενώ ταυτόχρονα αναδείχθηκε και μια πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία η οποία η οποία έβαλε  τις βάσεις για το μέλλον.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  αναφερόμενος μάλιστα στις προοπτικές αυτής της συνεργασίας και στο εάν θα έχει αντίκτυπο στο θέμα  της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι, «η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει την εκλογή, έτσι ώστε να την μεταφράσει σε μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την πολιτικής της. Προφανώς, αυτό εμείς θέλουμε να τον αποτρέψουμε.

«Είναι φανερό -επεσήμανε ακόμα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ότι διαμορφώνονται  οι όροι για να δημιουργηθεί ένα μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει και το θέμα της κυβερνητικής ανατροπής.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνουν πάντως σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται επ ουδενί να συναινέσει στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας  όποια πρόταση και αν κάνει η κυβέρνηση. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η εκλογή δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα Βουλή η οποία δεν ανταποκρίνεται στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς  αλλά από αυτή που θα αναδειχτεί από μια εκλογική αναμέτρηση και θα ανταποκρίνεται στις δυνάμεις που έχουν σήμερα τα κόμματα.

Ξεκαθαρίζουν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μονομερώς με την λεγόμενη κεντροαριστερά αλλά ούτε μόνο με το χώρος της ιστορικής αριστεράς, το ΚΚΕ ή τις εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο αυτό.

«Θεωρούμε ότι τα χαρακτηριστικά της παρούσα συγκυρίας είναι τέτοια που θα πρέπει να καλέσουμε σε συστράτευση όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ηττηθεί η μνημονιακή πολιτική είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Ταυτόχρονα- και αυτό έχει σημασία- να συμφωνούν σε μια πραγματική εναλλακτική φάση η οποία αποτελεί δέσμευση και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που καλούμε σε συνεργασία απέναντι στον ελληνικό λαό».

Facebook Comments