Η JP Morgan ξεκινάει την κάλυψη ομολόγων τριών ελληνικών τραπεζών, καθώς όπως αναφέρει σε σημερινή έκθεσή της με τίτλο «Καμία ελληνικά τραγωδία», η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια επιστροφής στην ανάπτυξη.

Ειδικότερα, από καθαρή προοπτική θεμελιωδών μεγεθών, ο οίκος δίνει σύσταση «overweight» για το ομόλογο της ΕΤΕ, λήξης 30/4/2019 και απόδοσης στη λήξη 4,911%-4,789%, καθώς και για το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς λήξης 27/3/2017 και απόδοσης στη λήξη 4,286-4,089%.

Για το ομόλογο της Alpha Bank λήξεως στις 17/06/2017 και απόδοσης 4,306% – 4,117%, η JP Morgan υιοθετεί σύσταση “neutral”

Όπως παρατηρεί ο οίκος, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει ενισχυθεί σημαντικά κατά τους τελευταίους μήνες και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests της ΕΚΤ δεν αναμένεται να αποκλίνουν σημαντικά από εκείνα της Blackrock. Η JP Morgan εκτιμά πως ενδεχόμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις που θα προκύψουν θα είναι διαχειρίσιμες, ενώ τις τοποθετεί στα 2 δις. ευρώ. Ως εκ τούτου, προσθέτει, υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να χρειαστούν κεφάλαια από τα διαθέσιμα 10 δις. ευρώ του ΤΧΣ και συνεπώς θα ακολουθήσει νέος γύρος τοποθετήσεων ιδιωτικών κεφαλαίων.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, εν μέσω ήπιων μακροοικονομικών τάσεων στην Ελλάδα, τα θεμελιώδη του ελληνικού τραπεζικό κλάδου βελτιώνονται καθώς αυτές προχώρησαν στην ενίσχυση των κεφαλαίων τους μετά τα τεστ της BlackRock και την εξιχνίαση των ισολογισμών τους.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει να διορθώνει δημοσιονομικές ανισσοροπίες και να μειώνει τις ταμειακές της ανάγκες από την απομόχλευση των ισολογισμών των τραπεζών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετική τεχνική επίδραση στις αποτιμήσεις των τραπεζικών ομολόγων υψηλής εξασφάλισης (senior debt), αναφέρει σε σημερινή της έκθεση η JP Morgan.

Ωστόσο, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά, αρχίζουν να επανατοποθετούν τα χαρτοφυλάκια τους προσδοκώντας υψηλότερες αποτιμήσεις, η αβεβαιότητα αναφορικά με τα αποτελέσματα των επερχόμενων stress test, μπορεί να οδηγήσει μερικούς επενδυτές να θέλουν τοποθετηθούν σε μικρότερης διάρκειας τίτλους.

Σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει μείνει πίσω, αναφέρει η JP Morgan, καθώς όπως αναφέρει η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών θα επιδράσει θετικά στους ισολογισμούς των τραπεζών όχι νωρίτερα από το 2016 ή στο καλύτερο σενάριο προς το τέλος του 2015.

Facebook Comments