Σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, το νέο καθεστώς με τις 48 δόσεις θα ισχύει και για όσους δεν είχαν καταφέρει να εξυπηρετήσουν παλαιότερες ρυθμίσεις, ενώ όσοι έχουν αυτή τη στιγμή ρύθμιση που εξυπηρετούν δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.

Επίσης, όσα φυσικά πρόσωπα έχουν χρέη έως 5.000 ευρώ θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες από 48 δόσεις, σύμφωνα με τον νέο γγ δημοσίων εσόδων, κ. Χ.Θεοχάρη. Όταν τα χρέη ξεπερνούν τα 75.000 ευρώ θα πρέπει να υπάρχει υπογραφή λογιστή ή τριτεγγυητή, ενώ για χρέη άνω των 300.000 ευρώ θα πρέπει ο οφειλέτης να δίνει και εμπράγματες εγγυήσεις.

Για το τέλος ακινήτων που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ φέτος το τελικό ποσό θα είναι μειωμένο κατά 15%, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνης, ενώ για τον νέο φόρο που θα ισχύει από το 2014 θα εξεταστεί μέχρι τον Ιούνιο το αν θα υπάρχει και αφορολόγητο όριο.

Για τις τράπεζες ο κ.Στουρνάρας δήλωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και ότι οι 4 μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να γίνουν ενσωματωτές (να εξαγοράσουν) των μικρών ελληνικών τραπεζών έως ότου ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Facebook Comments