Overweight στα 10ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα έναντι των μετρητών.

Μετά από αύξηση κατά 80 μονάδες βάσης τους τελευταίους πέντε μήνες,  το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των αποδόσεων των 10ετών αμερικανικών ομολόγων έχει τελειώσει και η UBS θεωρεί ότι δημιουργείται ένα ελκυστικό σημείο εισόδου. Για να δούμε υψηλότερες αποδόσεις, η αγορά θα πρέπει να αναθεωρήσει την άποψή της για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, να αλλάξει τη γνώμη της σχετικά με την πολιτική προσέγγιση της Fed, να αρχίσει να απαιτεί πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση για την κατοχή μακροπρόθεσμων assets λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας ή η Fed να υπερβεί τον στόχο του πληθωρισμού.

Underweight στα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα έναντι των μετρητών. 

Από το τέλος του 2016, η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει εφαρμόσει αποτελεσματικά μια πολιτική ελέγχου της καμπύλης περιορίζοντας την απόδοση των 10ετών ομολόγων, στην προσπάθειά της να ενισχύσει τον πληθωρισμό. Αλλά ο πληθωρισμός αναμένεται να επιταχυνθεί σημαντικά από το 0,9% σε ετήσια βάση σήμερα στο 1,3% μέχρι τα τέλη του 2018 και στο 2,1% μέχρι το τέλος του 2019. Έτσι η BoJ θα πρέπει να αυξήσει το όριο για την απόδοση του 10ετούς προκειμένου να αποφευχθεί να γίνει η νομισματική πολιτική ακόμα πιο χαλαρή λόγω του πληθωρισμού.

Κλείσιμο overweight θέσεων στα κρατικά ομόλογα των αναδυόμενων αγορών που τιμολογούνται σε εγχώρια νομίσματα, έναντι των ομολόγων υψηλής αξιολόγησης.

 Η θέση έχει αποδώσει καλά το τελευταίο διάστημα με κέρδη της τάξης του 8% ωστόσο για τη συνέχεια οι προοπτικές δεν είναι τόσο ελκυστικές. Μετά το ράλι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου στο επόμενο διάστημα για τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών καθώς και για μείωση του spread έναντι των αμερικάνικων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης. Η UBS προτιμά να έχει έκθεση στην αγορά σταθερού εισοδήματος των αναδυόμενων αγορών μέσω της έκθεσης στα  κρατικά ομόλογα της περιοχής που τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ.​

 

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments