Υπερπουλημένη θεωρεί την ελληνική αγορά η Morgan Stanley η οποία παράλληλα εκτιμά πως υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες μετά τη πρόσφατη διόρθωση, δίνοντας σύσταση «overweight».

Συγκεκριμένα, σε σημερινό του σημείωμα ο ξένος οίκος σημειώνει ότι ο MSCI Greece υποχώρησε 20% αυτή την εβδομάδα από τα υψηλά του Μαρτίου. Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αναδυόμενες αγορές, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα του μέσου όρου των 52 εβδομάδων.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο δείκτης RSI των 14 ημερών για τον MSCI Greece βρίσκεται στις 32 μονάδες ενώ ο τελευταίος είναι 9% χαμηλότερα από το μέσο όρο των 50 ημερών. Επίσης συμπληρώνει ότι η διόρθωση στις ελληνικές μετοχές ήταν πιο δυνατή από τη μέτρια διεύρυνση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, συμπληρώνει ο οίκος.

Δεδομένης της κλίμακας της ύφεσης στην Ελλάδα, η κατάρρευση των κερδών δεν είναι συγκρίσιμη με άλλες αναδυόμενες αγορές. Ως εκ τούτου, η Morgan Stanley θεωρεί ότι είναι λογικό η αγορά να επεκτείνει θετικές αποτιμήσεις έως το 2016 ή και μετέπειτα, εφόσον η ανάκαμψη παραμένει σε καλό δρόμο.

Facebook Comments