Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση των μισθών έδωσε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της ΒοΕ Mark Carney.

Στη τριμηνιαία έκθεσή της για το πληθωρισμό η BoE αναθεωρεί τις προηγούμενες προβλέψεις της (Μάιος) για την αύξηση των μισθών στο 1.25% από 2.5% ενώ εκτιμά την ανεργία στο 5.4% σε διάστημα 2 ετών.

Η ΒοΕ εκτιμά την πρώτη αύξηση επιτοκίων στο πρώτο τρίμηνο του 2015 με το στόχο να είναι η επιστροφή των επιτοκίων στο 2.0% μέχρι το τέλος του 2016.

Παρά τη συνεχή μείωση της ανεργίας, ο πρόεδρος της ΒοΕ σχολίασε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ακόμη ευχαριστημένη τονίζοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα βρέθηκε εκτός προβλέψεων σχετικά με την αύξηση των μισθών που βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα χρεώνοντας το στη χαμηλή παραγωγικότητα. Χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΒοΕ τόνισε ότι «τα πρόσφατα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι οι εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για τη παραγωγικότητα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες».

Όσον αφορά τα επιτόκια ο Carney εκτίμησε ότι η οικονομία δεν είναι ακόμη έτοιμη για μία αύξηση των επιτοκίων ενώ σχετικά με τη στερλίνα τόνισε ότι η δυναμική που επιδεικνύει η στερλίνα αποτελεί τροχοπέδη στη βελτίωση των εξαγωγών.

Υποχωρεί δυναμικά η στερλίνα μετά τις ανακοινώσεις της ΒοΕ και τα σχόλια του Marc Carney.
 

Facebook Comments