Ο Τζορτζ Όργουελ είχε πει ότι «κάθε σοβαρή αθλητική αναμέτρηση είναι πόλεμος χωρίς πυροβολισμούς» και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο φίλος της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, έχει διαφορετική άποψη. Άλλωστε όπως μας το έδειξε ξεκάθαρα και την Κυριακή, ο κύριος Σαββίδης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!

Όταν ο κάθε πολίτης που πάει στο γήπεδο αναγκάζεται να αφαιρέσει ακόμη και το πλαστικό καπάκι από το μπουκαλάκι του νερού για να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού κάποιου παίκτη ή διαιτητή, ο κύριος Σαββίδης έχει την απόλυτη ασυλία και βολτάρει στα ελληνικά γήπεδα με το όπλο στην τσέπη, όταν στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε καν οι αστυνομικοί.

Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έχουν στείλει πολλαπλά αυστηρά μηνύματα για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταδικάζοντας τους τραμπουκισμούς και τους εκβιασμούς, η συμπεριφορά του κύριου Σαββίδη, ο οποίος έχει ωφελήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτή με την σειρά της έχει κάνει το ίδιο για αυτόν, την ρεζιλεύει. Και η ίδια το επιτρέπει.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έχει τόση μεγάλη αδυναμία στον κύριο Σαββίδη που αν και οπαδός του Παναθηναϊκού είχε εκφράσει την επιθυμία να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Στην πρώτη ημέρα της ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει την εξής αξέχαστη ατάκα: “Είναι η πρώτη φορά που το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει είναι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ”.

Η βούληση της κυβέρνησης για δραστικά μέτρα στο ποδόσφαιρο ήταν ισχυρή από την αρχή.  Τον Οκτώβριο του 2015, λίγο μετά την νίκη του στις δεύτερες εκλογές αφού είχε υπογράψει  το τρίτο μνημόνιο, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε στείλει «ηχηρό»  μήνυμα κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο συνόδευσε με σοβαρά υπονοούμενα:  «Το κράτος και το παρακράτος των τραμπουκισμών και των εκβιασμών δεν ακουμπάει σε εμάς. Δεν πρόκειται να μας αποτρέψει και να κάνουμε πίσω. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και όλους τους οικονομικούς ελέγχους σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες».

Τον Απρίλιο του 2016 είχε ζητήσει από τον  Σταύρο Κοντονή «να μην κάνει βήμα πίσω», στο θέμα της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες» είχε τονίσει, ενώ προς τα αφεντικά των ποδοσφαιρικών ομάδων ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε διαμηνύσει: εάν θέλετε να αποφευχθεί το ελληνικό ποδοσφαιρικόGrexit, τότε θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα κάθαρσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 μιλώντας στη Βουλή ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συμπεριλάβει την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας, μαζί με Siemens, θαλασσοδάνεια και υποβρύχια, ενώ λίγες μέρες αργότερα είχε δηλώσει: «Σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοικτά παλεύουμε με σθένος και κερδίζουμε όπως τη μάχη με τις παράγκες στο ποδόσφαιρο».

Τον Νοέμβριο του 2016 κα με αφορμή τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, σε έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε προς τους υπουργούς: «έως εδώ με αυτήν την κατάσταση».

Μετά από όλα αυτά, μετά από αλλαγές στην ΕΠΟ και μετά από νέους νόμους φτάσαμε στα… ξημερώματα της περασμένης Κυριακής όπου το… σύστημα μας έπιασε πραγματικά στον ύπνο και μάθαμε ότι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να επιστραφούν οι 3 βαθμοί στον ΠΑΟΚ και να «σβηστεί» η ποινή της τιμωρίας της έδρας με 2 αγωνιστικές, επιτρέποντάς του να υποδεχθεί την ΑΕΚ την Κυριακή με τον κόσμο στο πλευρό του.

Αυτή η απόφαση του… μεσονυκτίου ακολουθήθηκε από την γκανγκστερική εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, όταν δεν του άρεσε η απόφαση της διαιτησίας. Ο τρόπος του και το θράσος του δικαιολογούνται, προφανώς. Ο κύριος Σαββίδης είναι γνωστός φίλος της κυβέρνηση αφού έχει στηρίξει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα καλώντας μάλιστα και τους πολίτες να τον ακολουθήσουν, ενώ έχει στραφεί ξεκάθαρα κατά της Νέας Δημοκρατίας, με «επιθέσεις» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και φυσικά η ελληνική κυβέρνηση του το έχει ανταποδώσει, αφού μεταξύ πολλών άλλων, πέτυχε, με τροπολογία, να διαγράψει πρόστιμο 38 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε από το τελωνείο Ξάνθης στην ΣΕΚΑΠ (την οποία είχε αγοράσει ο Σαββίδης από την Αγροτική Τράπεζα έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ το 2013) το οποίο αφορούσε σε απόπειρα λαθρεμπορίας τσιγάρων που παρασκευάστηκαν στην καπνοβιομηχανία το 2009.

Ο κύριος Σαββίδης λοιπόν περιφέρεται στην Ελλάδα και στα γήπεδα όπου πάνε ακόμη και μικρά παιδιά, με τους μπράβους του και με το πιστόλι στην κωλότσεπη,  λες και είναι τσιφλίκι του, κάνοντας τσαμπουκά και απειλώντας διαιτητές με τη ζωή τους, λες και είναι πάνω από κάθε νόμο και μπορεί να επιβάλει τον δικό του, προφανώς γιατί έχει την αίσθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι «δικοί» του άνθρωποι καθώς ο ίδιος είναι ευνοούμενός τους και έχει το πλεονέκτημα. Άλλωστε πολλές φορές έχει στην παρέα του στην ανακαινισμένη σουίτα του στο γήπεδο της Τούμπας, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αναρωτιέμαι πώς γίνεται ο κύριος Τσακαλώτος να μην έχει ποτέ προσέξει το όπλο του κ. Σαββίδη και να μην έχει πει κάτι.

Η απάντηση τελικά είναι ίσως αυτή που ξέρουμε όλοι μας. Κανείς δεν μπορεί να είναι έκπληκτος από το γεγονός ότι ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου οπλοφορεί ή έχει μπράβους. Εδώ οι υπουργοί Αθλητισμού εδώ και χρόνια έχουν αστυνομική συνοδεία, εδώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχθηκε πριν λίγους μήνες φάκελο με μια τρισέλιδη απειλητική επιστολή και μια σφαίρα. Αυτή είναι πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή την πραγματικότητα βρήκε, γνωρίζει και συντηρεί ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση παρά τις εξάρσεις περί κάθαρσης. Και ο Σαββίδης τους ξεμπρόστιασε.

Facebook Comments