Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μπορούμε να πούμε ότι εξελίσσεται σε ένα θρίλερ δίχως τέλος. Ξεκίνησε ως μια σύλληψη, που οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα λάβει τέλος εντός λίγων ημερών. Άλλοι μιλούσαν για μια απλή αστοχία από την πλευρά, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κατά μερικά εκατοστά και έτσι οδηγήθηκαν στη σύλληψη.

Φυσικά υπήρχε και το άλλο σενάριο το οποίο μιλούσε για απαγωγή, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από την Τουρκική πλευρά με σκοπό την ανταλλαγή με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, αλλά ο γείτονας “σουλτάνος” τους επιθυμεί διακώς πίσω.

Το ύποπτο παζλ έρχεται να συμπληρώσει και το ρεπορτάζ συναδέλφων, όπου εδώ και μέρες μιλούν για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών, όπου επιβεβαιώνεται και δια στόματος, πολιτικών αρχηγών, όπως για παράδειγμα δια της δήλωσης του κυρίου Λεβέντη όπου μίλησε ξεκάθαρα για απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτήθηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής δύο φορές, από τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, αν έχει “τάξει” την ανταλλαγή των οκτώ στρατιωτικών, με την επιστροφή στην χώρα μας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο κύριος Τσίπρας για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις του κυρίου Μητσοτάκη, τεχνηέντως, προσπερνώντας την ερώτηση. Πιθανότατα δεν ένιωσε καν την ηθική ανάγκη όχι να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον ελληνικό λαό, που εδώ και μέρες από σπίτι σε σπίτι σιγοψιθυρίζεται, αυτή η ερώτηση.

Και το ερώτημα είναι το εξής: είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα ένα τέτοιο διπλωματικό περιστατικό, ανάμεσα στις δυο γείτονες χώρες; Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν τι φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο, από ανώτατα στρατιωτικά στελέχη, ένα επεισόδιο βαρυνουσας σημασίας είχε λάβει χώρα πριν περίπου τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2015 Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος συνταγματάρχης, συνελήφθη στην περιοχή της Ρόδου να φωτογραφίζει στρατόπεδο με συνοδό, μια νεαρή γυναίκα. Κατά τη σύλληψη τους μάλιστα από Έλληνες στρατιωτικούς δήλωσαν πως είναι ζευγάρι και είχαν έρθει στην χώρα μας για τουρισμό. Το περιστατικό με εντολή του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικης Άμυνας κρατήθηκε σε χαμηλούς τόνους, ώσπου έφτασε μετά από λίγες ώρες τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής ανώτατο Τούρκο αξιωματικό όπου συναντήθηκε με ανώτατους Έλληνες αξιωματικούς προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση της κατάστασης. Η κατάσταση τελικά μεταξύ των δύο χωρών ομαλοποιήθηκε και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Μετά από λίγες ο Τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος και η σύνοδος του αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι. 

Υπάρχει κάποιος αρμόδιος που να μπορέσει να μας απαντήσει υπεύθυνα, για το συγκεκριμένο περιστατικό και γιατί δεν έλαβε τη δημοσιότητα και τις διαστάσεις που έλαβε το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικους αφού ήταν βαρύνουσας σημασίας;

Facebook Comments