Με την πρώτη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε την Τρίτη η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Ντουμπάι.

Την επιχειρηματική αποστολή, στην οποία συμμετείχαν 14 επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, της διαχείρισης αποβλήτων και άλλων εξαγωγικών κλάδων, συνόδευσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο πλαίσιο της αποστολής διοργανώθηκε επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποιήσαν περισσότερες από 100 διμερείς συναντήσεις (Β2Β) με εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Το «παρών» στο επιχειρηματικό φόρουμ έδωσε ο υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σουλτάν Μπιν Σαέντ Αλ Μανσούρι, ο οποίος τόνισε πως «θέλουμε να κτίσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο γεωστρατηγικών τμημάτων του κόσμου. Δεν επιθυμούμε να αυξήσουμε μόνο το διμερές εμπόριο, αλλά και να προωθήσουμε τις επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως στα Logistics/εφοδιαστική αλυσίδα, στη μεταποίηση, στον τουρισμό και στη γεωργία. Είμαστε πολύ πρόθυμοι ως χώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

Ο ίδιος ενθάρρυνε την Ελλάδα να επαναφέρει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις στο επίπεδο της δεκαετίας του 1970.  «Πιστεύω ότι μπορούμε να οργανώσουμε μια δεύτερη επιχειρηματική συνάντηση στην Ελλάδα πριν από το τέλος του έτους», συμπλήρωσε.

O εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε από την πλευρά του ότι «η πρώτη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ανάμεσα στον ΣΕΒ και την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Ντουμπάι,  αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα στην ενίσχυση των οικονομικών μας σχέσεων. Παρά την αύξηση του διμερούς εμπορίου ανάμεσα στις δυο χώρες, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, καθώς οι προοπτικές της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι πολύ ελπιδοφόρες».

Facebook Comments