Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση εν μέσω καλοκαιριού να σβήσει τις «φωτιές» που άναψαν ορισμένα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σχέδιο περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ.

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι «Χθες ήταν η μέρα δημιουργίας ειδήσεων. Δεν μπορούμε να διαψεύδουμε συνέχεια. Διαψεύσθηκε χθες».

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σημείωσε ότι «Δεν υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο του ΟΑΕΔ. Ούτε μία στο εκατομμύριο».

Ωστόσο, ο κ. Γιακουμάτος την περασμένη Δευτέρα με δηλώσεις του στον Real Fm είχε υποστηρίξει ότι το κλείσιμο του ΟΑΕΔ, αποτελούσε μια παλιά ευρωπαϊκή οδηγία, και είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Τα συγκεκριμένα σενάρια διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο χθες και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης χαρακτηρίζοντας το θέμα «προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού» καθώς και «κατασκευασμένο προϊόν παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ θα διαχειριστεί το 2015 κονδύλια ύψους 2,9 δις ευρώ ενώ είναι γνωστή η απόφαση των Ευρωπαίων για τη διάθεση 300 δις ευρώ εντός της επόμενης τριετίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΑΕΔ ήδη βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης ενώ υπάρχουν ομάδες εργασίας που σύντομα αναμένεται να δώσουν στη διοίκηση του Οργανισμού τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα του ΟΑΕΔ.

Facebook Comments