Πριν από κάθε σημαντική ανακοίνωση οι αναλυτές των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών εκθέτουν τις προβλέψεις τους για τη έκβαση των γεγονότων. Οι αναλυτές της Goldman Sachs (Jan Hatzius) και της Morgan Stanley (Vincent Reinhart) εκθέτουν τις προβλέψεις τους για το τι πρόκειται να ακούσουμε στο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή.

Σε συνέντευξή του στο MarketWatch, ο Jan Hatzius ανέφερε ότι η εκτίμησή του βάσει των δεδομένων που έχουμε δει από τη Fed μέχρι στιγμής είναι ότι «δε χρειάζεται να δούμε κάποια αναθεώρηση στις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Μία πιθανή μεταβολή στη ρητορική της Yellen θα σχετιζόταν ίσως με την αγορά εργασίας και κατά πόσο απέχει από το στόχο της Fed πριν μπούμε στη περίοδο αύξησης των επιτοκίων».

Από την άλλη ο αναλυτής της Morgan Stanley, Vincent Reinhart σε τοποθέτησή του εκτιμά ότι οι αγορές δεν έχουν ακόμα αποτιμήσει σωστά τις αναθεωρημένες προβλέψεις της Fed για τα επόμενα δύο χρόνια. «Η Janet Yellen δεν αναμένεται να κάνει πιο επιθετική τη ρητορική της και αυτό που θα περιμένουμε με ιδιαίτερη προσοχή θα είναι η τοποθέτησή της σχετικά με την αγορά εργασίας και το πόσο μακριά είμαστε ακόμη από τους στόχους της Κεντρικής Τράπεζας στους τομείς της αύξησης των μισθών και της μακροχρόνιας ανεργίας». «Περιμένουμε τη Yellen να συνεχίσει τη ρητορική της ότι η Fed έχει ακόμη πολλά να κάνει».

Facebook Comments