Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στο ΣΟΔΕ να εξετάσει όλα τα στοιχεία που αφορούν off-shore εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένους νήσους, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το ΣΔΟΕ πήρε άμεσα την κατάσταση στα χέρια του και ξεκίνησε να «ξεσκονίζει» τα στοιχεία, να μαζεύει πληροφορίες και στη συνέχεια να καταφέρει να φτάσει στην… πηγή και να βρει ποιοί κρύβονται πίσω από αυτές τις εταιρίες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος των off-shore που υπάγονται στις ΔΟΥ Κρανιδίου και Κύμης από την Μονάδα Ελέγχου Προσώπων Μεγάλου Πλούτου και σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη στο επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, θα εμπεριέχονται νέες διατάξεις για τη φοροδιαφυγή και ειδικές διατάξεις με τις οποίες η φορολόγηση των εταιρειών αυτών θα γίνεται στη χώρα «πραγματικής διοίκησης».

Επίσης, μέσα στο 2013 θα δημιουργηθεί ένα αρχείο τραπεζικών λογαριασμών και με αυτό το σύστημα θα εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου προς τις τράπεζες.

Facebook Comments