Στο τρίπτυχο Παρίσι-Ζάππειο-Θεσσαλονίκη επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Χαριλάου Τρικούπη θεωρώντας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου καθοριστικό όχι μόνο για τις εξελίξεις στην χώρα, αλλά και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συσκεφθεί με  και Κυριάκο Πιερρακά η και Πρωτόπαππα που όρισε ως «απεσταλμένους» του κόμματος στην συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι, προκειμένου και να καθορίσουν την γραμμή του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού εταίρου απέναντι στους δανειστές μας.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντηθεί με τους Γιάννη Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια κυρίως των επιχειρήσεων , Γκίκα Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ και Νίκο Δένδια για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των νοικοκυριών προκειμένου με βάση την ευελιξία που μπορεί να δείξει το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσουν και την στάση του κόμματος απέναντι στους τροϊκανούς με αιχμή αυτά τα καυτά ζητήματα.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του σημειώσεις και προτάσεις για την πανηγυρική ομιλία του στις 3 του Σεπτέμβρη στο περιστύλιο του Ζαππείου με αφορμή τον εορτασμό των 40χρονων του ΠΑΣΟΚ. Όπως φαίνεται οι εσωκομματικές εκδηλώσεις θα περιοριστούν σε αυτήν την εκδήλωση και δεν θα γίνει διήμερη Συνδιάσκεψη για τις 3-4 Σεπτεμβρίου όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προφανώς για να κατευνάσει τις αντιδράσεις όσων επέμεναν για συνέδριο του κινήματος.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα βρεθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτεμβρίου όπου για πρώτη φορά από το 2012 δηλαδή από την συγκρότηση της συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου. Πρακτικά ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει να αξιοποιήσει την Διεθνή Έκθεση και για να παρουσιάσει τις κυβερνητικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και για να αναδείξει τις προσπάθειες που το κόμμα καταβάλλει-όπως θα πει- για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Από την Χαριλάου Τρικούπη έγινε γνωστό ότι η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου για την Δημοκρατική Παράταξη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά την ΔΕΘ, κάτι που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί στάση αναμονής για πιθανές πολιτικές εξελίξεις.

Facebook Comments