Οι αναλυτές της BNP δίνουν μεγάλη προσοχή στη σημερινή ομιλία του Mario Draghi, στο συμπόσιο του Jackson Hole, καθώς τη θεωρούν το ίδιο κρίσιμη με την αντίστοιχη ομιλία της Janet Yellen.

Η ρητορική που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ από τον Ιούλιο και μετά, δείχνει ξεκάθαρα ότι τα στελέχη της πιστεύουν ότι ένα QE είναι ικανό να επαναφέρει τον πληθωρισμό σε τροχιά ανόδου. Ωστόσο, η πολύ μεγάλη πτώση των πληθωριστικών προσδοκιών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εβδομάδων, δείχνει τους φόβους των επενδυτών ότι η ΕΚΤ βρίσκεται πίσω από την καμπύλη, τονίζει η BNP.

Αν και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερα αλλαγή στη ρητορική του Mario Draghi σήμερα, η BNP δε μπορεί να αποκλείσει κάποια έκπληξη αντίστοιχη του Ιουλίου 2012 όταν ο Mario Draghi είχε πει το περίφημο “whatever it takes” που τότε «απογείωσε» το ευρώ. Η BNP εκτιμά ότι ο Draghi θα είναι προσεκτικός και δε θα υιοθετήσει εύκολα μια στάση ικανοποίησης από την πτώση του ευρώ για να μη διαταράξει τις προσδοκίες της αγοράς.

Η BNP διατηρεί τη θέση πώλησης στο EUR/USD από τα 1,3620 με το στόχο στα 1,3200 και τη θέση short στο EUR/GBP από τα 0,8020 με στόχο τα 0,7600.
 

Facebook Comments