Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση της συμφωνίας της Burger King για την εξαγορά της καναδικής αλυσίδας καφέ και ντόνατ, Tim Hortons Inc, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, σε μια κίνηση-έκπληξη η οποία βάζει τον διάσημο επενδυτή «απέναντι» στον Ομπάμα σε σχέση με την εταιρική φορολογία στις ΗΠΑ.

Η Berkshire Hathaway του Μπάφετ θα επενδύσει στη συμφωνία με τη μορφή προνομιούχων μετοχών, παρέχοντας περίπου το 25% της συνολικής χρηματοδότησης του deal. Η ακριβής δομή της συμμετοχής του Μπάφετ παραμένει ασαφής και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, όωπς ανφέρει πηγή της WSJ.

Η εξαγορά αποτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο, και αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα.

Η επένδυση θα βάλει τον Μπάφετ, γνωστό υπερασπιστή των αμερικανικών εταιρειών όπως η Coca-Cola ο οποίος έχει επανειλημμένως συμβουλέψει τους πλούσιους Αμερικάνους να πληρώνουν τους φόρους τους, σε μία άβολη θέση σε σχέση με την συζήτηση για τη φορολογική πολιτική των ΗΠΑ. Η συμφωνία είναι να δομηθεί έτσι ώστε να μεταφερθεί η έδρα της νέας εταιρείας στον Καναδά, όπου ο φορολογικός συντελεστής είναι πολύ χαμηλότερος.

Facebook Comments