Η Ελλάδα μπορεί να κατέβαλε τη δόση των 200 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τετάρτη, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι στεγνώνουν τα κρατικά ταμεία.

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η Ελλάδα μπορεί να αποπλήρωσε εγκαίρως (στις 6/5) τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται, καθώς ακόμη δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών συνεχίζονται, με την Αθήνα να επιδιώκει να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν ο δρόμος για την εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδόθηκε σε ένα μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών τα τελευταία τρία 24ωρα, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές σε καίρια σημεία της διαπραγμάτευσης.

Οι μεγάλες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας και δανειστών, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά είναι εκείνες που καθυστερούν την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδοθεί δραματικά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και αποχώρησής της από την Ευρωζώνη.

Επόμενο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα είναι η ανάγκη για την καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου.
 

Facebook Comments