Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπροπύργου που ανήκουν στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα πάντως στους χώρους που φιλοξενούσαν ξερά χόρτα γύρω από τις εγκαταστάσεις.
 
Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Θριάσιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σημειώθηκε δυνατή έκρηξη και δεν δούλεψαν στην εντέλεια τα συστήματα ασφαλείας, κάτι που απέρριψε νωρίτερα η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της έκρηξης επιβεβαιώνουν πως ο συναγερμός δεν λειτούργησε και πως στο σημείο της έκρηξης επικράτησε πανικός. Σύμφωνα με τους ίδιους το συμβάν οφείλεται σε διαρροή υδρογόνου που σε συνδυασμό με την οξυγονοκόλληση που γινόταν σε εκείνο τον χώρο, προκάλεσε την έκρηξη και αργότερα την φωτιά.
 
Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Αυτή την στιγμή η φωτιά είναι στο στάδιο της κατάσβεσης.

Facebook Comments