Η Kia γιορτάζει τις συνολικά πέντε εκατομμύρια πωλήσεις που έχει σημειώσει παγκοσμίως το Kia SportageΤο δημοφιλέστερο SUV της μάρκας παρουσιάστηκε  το 1993 και μετρά πλέον τέσσερις γενιές με το ορόσημο των πέντε εκατομμύριων πωλήσεων να συμπίπτει με την 25η επέτειο του μοντέλου. Η πιο πρόσφατη γενιά κυκλοφόρησε το 2016 και είναι η δημοφιλέστερη από κάθε άλλη με μέσο αριθμό μηνιαίων πωλήσεων τις 38.000 μονάδες για το 2017.
 
“Είμαστε πολύ περήφανοι για την επίτευξη αυτού του ορόσημου παραγωγής που σημείωσε παγκοσμίως το bestseller της μάρκας μας. Η συνεχομένη αύξηση της ζήτησης για το Sportage επιβεβαιώνει την αξία και τις δυνατότητες του μοντέλου μας που απολαμβάνουν οι αγοραστές του σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Ho SungSong, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Global Operations. “Από το 1993 το Sportage έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα SUV της κατηγορίας του και η επιτυχία του δημιούργησε μία ολόκληρη γκάμα από νέα SUVs και crossovers από την Kia – περισσότερα νέα μοντέλα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.”
 
Το 2016 και 2017 το Sportage ξεπέρασε το Rio και αναδείχθηκε ως το μοντέλο της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις. Η ισχυρή ζήτηση συνεχίζεται και το 2018 με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο να έχουν σημειωθεί 36.632 και 32.930 πωλήσεις, αντίστοιχα.
 
Η 1η γενιά Sportage παρουσιάστηκε το 1991 στο Tokyo Motor Show και στην πορεία της  έχει να επιδείξει περισσότερες από 500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.
 
Οι πωλήσεις της 2ης γενιάς Sportage έφτασαν τις συνολικά 1.223.776 μονάδες στην διάρκεια της επταετούς παραγωγής και η  3η γενιά ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια βοηθώντας το Sportage να φτάσει τα δύο εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις και στα έξι χρόνια παραγωγής του.
 
Η σημερινή  4η γενιά Sportage χαρακτηρίζεται από την δυναμική σχεδίασή της προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, νέες τεχνολογίες και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά από κάθε άλλη φορά. Οι εκδόσεις κινητήρων και τα συστήματα μετάδοσης προσφέρουν υψηλή απόδοση και επιδόσεις για να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.
Τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει  η τωρινή γενιά Sportage έρχεται να επισφραγίσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεων μέσα σε 29 μήνες από την έναρξη της διάθεσής της.
 
Το Kia Sportage έχει διακριθεί πολλές φορές για την ελκυστική σχεδίαση με τις δύο τελευταίες γενιές του να έχουν βραβευθεί με iF Design’ και ‘red dot. Επίσης τοSportage διακρίθηκε  το 2017 αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας  από τον οργανισμό IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις ΗΠΑ.

Facebook Comments