Η εξέταση της προόδου σε ορισμένα από τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι ο στόχος των επαφών μεταξύ ελλήνων υπουργών και στελεχών της τρόικα, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο΄Κόνορ.

Υπογράμμισε πως στην ατζέντα δεν θα βρεθεί το πώς θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το 2014 ή η βιωσιμότητα του χρέους, ζητήματα που θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης, μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

Η επιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα αναμένεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, με πολλές ελπίδες για την επίδειξη ευελιξίας από την πλευρά της τριμερούς μεταβαίνουν αύριο Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το υπόλοιπο υπουργικό κλιμάκιο.

«Δεν βάζουμε κόκκινες γραμμές στο Παρίσι» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπογράμμισε πάντως πως η Αθήνα δεν περιμένει από την τρόικα να αποφασίσει πολιτικά, διευκρινίζοντας ότι ο πήχης των προσδοκιών μας έχει ανέβει πολύ υψηλά.

«Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, εύσημα στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει καταγράψει από το 2009 έως σήμερα δίνει η γενική διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, μία ημέρα πριν τις επαφές στο Παρίσι.

Facebook Comments