Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν την αβεβαιότητα τους σχετικά με τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στην οικονομία.

Ειδικότερα ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,11% στις 6.817 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,27% στις 9.503 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,02% στις 4.378 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,06% στις 342,65 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Vallourec κερδίζει 4%, μετά την αναβάθμιση της από την UBS σε buy από neutral προηγουμένως. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 13%, φτάνοντας σε χαμηλά 21 μηνών.

Επίσης, η Αir France-KLM κερδίζει 1,2%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Frederic Gagey, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ανέφερε ότι οι ζημίες από την εσωτερική αγορά θα περιοριστούν στα 120 εκατ. ευρώ φέτος.

Στο +2,7% βρίσκεται η Weir, μετά την αναβάθμιση της από την Credit Suisse σε outperform, από neutral προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση της ΕΚΤ, από την οποία οι αναλυτές και οι αγορές αναμένουν να ληφθούν αποφάσεις για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο να ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα αγοράς εγγυημένων τίτλων του ιδιωτικού τομέα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε πτωτική τροχιά επανήλθαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σε μια ένδειξη ότι η περιοχή δεν θα καταφέρει να βγει σύντομα από την παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού η οποία απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,1% από τον Ιούνιο και κατά 1,1% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.

Τον περασμένο Ιούνιο οι τιμές είχαν σημειώσει τη μοναδική άνοδο για τη φετινή χρονιά.

Η νέα μείωσή τους υποδηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αυξηθούν σημαντικά οι τιμές καταναλωτή τους προσεχείς μήνες. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Eurostat ανακοίνωσε πως το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού υποχώρησε τον Αύγουστο στο 0,3% από 0,4% τον Ιούλιο.

Facebook Comments