Ο σοσιαλισμός πτώχευσε την Ελλάδα και όχι η Μεταπολίτευση
Τις δύσκολες αυτές ημέρες της οικονομικής κρίσης είναι συνηθισμένο να διατυπώνεται η άποψη ότι η μεταπολίτευση χρεοκόπησε την πατρίδα
Τις δύσκολες αυτές ημέρες της οικονομικής κρίσης είναι συνηθισμένο να διατυπώνεται η άποψη ότι η μεταπολίτευση χρεοκόπησε την πατρίδα
Οι πολιτικές πρακτικές που όλοι καταγγέλλουν ότι μας οδήγησαν στην Τρόικα είναι πολιτικές συμπεριφορές που επέβαλαν οι νικητές του 1981 (ΠΑΣΟΚ) στην πολιτική ζωή της χώρας. Με την επιστροφή στην εξουσία, το 2009, αυτών που εκπροσωπούν αυτές τις αντιλήψεις «ολοκληρώθηκε» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.
Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης του 1974 που λειτούργησε με τον Εθνάρχη Κ. Καραμανλή δεν διέκρινε τους Έλληνες σε χρώματα. Όλοι γνωρίζουν στη χώρα ότι οι «κλαδικές» ήταν άγνωστη λέξη έως το 1981. Το ΠΑΣΟΚ τις ανέδειξε. Συνεπώς, ο κομματισμός του κράτους δεν μπορεί παρά να ξεκίνησε με τη σοσιαλιστική Ελλάδα του 1981.
Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης του 1974 λειτούργησε έως το 1981 με περίπου 120 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Το σοσιαλιστικό κίνημα το 1982 τους διπλασίασε, το 2000 το επανέλαβε και το 2010 – λίγο πριν απευθύνει κάλεσμα στο ΔΝΤ – εφάρμοσε την αρχή ότι «στο σοσιαλισμό μπορείς να έχεις όσους δημοσίους υπαλλήλους θες». Η τεράστια και γραφειοκρατική δημόσια διοίκηση δεν είναι δημιούργημα της Μεταπολίτευσης αλλά του Σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ στη χώρα.
Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης παρέδωσε το 1981 την ελληνική οικονομία με δημόσιο χρέος που δεν ξεπερνούσε το 30% του ΑΕΠ. Οκτώ χρόνια αργότερα η σοσιαλιστική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το παρέδωσε στο 81% και με άγνωστα υποκρυπτόμενα ποσά, είτε ως εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, είτε ως μη αποτυπωμένες προμήθειες εξοπλισμών κλπ. Το 2000 προέβη στον γνωστό swaps με την Goldman Sachs και το 2009 μετά την εκλογική της νίκη εφάρμοσε την αρχή του σοσιαλισμού «όλοι δικαιούνται κρατικής στήριξης» και για αυτό μοίρασε κοινωνικό επίδομα απλόχερα σε 2,55 εκατομμύρια Έλληνες ανεξάρτητα από το αν ετοίμαζε ήδη το κάλεσμα προς την Τρόικα.
Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης του 1974 σεβόταν την επιχειρηματικότητα για αυτό και ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας ήταν στη χειρότερη περίπτωση 3,5% παρά την παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, ενώ αντίθετα ο σοσιαλισμός του 1981 τον έριξε στο κάτω από το 1%, γιατί για τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ «το κεφάλαιο ήταν ο εχθρός του λαού».
Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης αποφάσισε και απέσυρε τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, όταν χρειάστηκε και αποφάσισε την επιστροφή της, όταν έκρινε ότι είναι εθνικό συμφέρον. Η δημοκρατία της Μεταπολίτευσης ενέταξε την χώρα στην τότε ΕΟΚ. Αντίθετα η σοσιαλιστική εξουσία του 1981 έπαιξε για μια δεκαετία μεταξύ του κινήματος των ανεξάρτητων χωρών και αναζητούσε συμμαχίες σε χώρες που και σήμερα ταλαιπωρούνται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Λιβύη.
Σήμερα που δίνουμε τη μάχη για να κρατηθεί ζωντανή η χώρα δεν πρέπει να εκπέμπονται λάθος μηνύματα.
Ο κρατισμός, η κομματικοποίηση, η ανάπτυξη του μεγάλου και αναποτελεσματικού κράτους δεν είναι δημιουργήματα της Μεταπολίτευσης αλλά της Σοσιαλιστικής προσπάθειας στη χώρα.
Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα είναι αυτές που θα την επαναφέρουν στους κανόνες της Πραγματικής Μεταπολίτευσης και θα αφήσει πίσω της τα Σοσιαλιστικά πειράματα.
Είναι υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο που μπορεί και γνωρίζει η ίδια και όχι σε ατραπούς και μονοπάτια που θέλει να την εγκλωβίσει η στοχεύουσα σε μόνιμη παραμονή στην εξουσία κρατικοδίαιτη πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αν δεν λάβουμε σωστά το μήνυμα, δεν μπορούμε να δώσουμε και σωστή απάντηση στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να συζητούμε αν είναι ανάγκη η αξιολόγηση στο δημόσιο, όταν στη ζωή μας καθημερινά «όλοι τα αξιολογούμε όλα» δεδομένου ότι και αυτό αποτελεί φυσικό κανόνα προόδου της ανθρωπότητας.
Facebook Comments