Ο χρυσός και το πετρέλαιο ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της χθεσινής συνεδρίασης στις διεθνείς αγορές, καθώς κατέγραψαν μεγάλες απώλειες. Ειδικότερα, ο χρυσός κατέγραψε ημερήσια βουτιά 1,6% και βρέθηκε σε χαμηλό τριμήνου (στα 1.270 δολ./ουγγιά), «σβήνοντας» σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη 5,8% που είχε σημειώσει από την αρχή του έτους, ευνοούμενος από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Το πετρέλαιο μπρεντ και το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 2,42% και 3,25% αντίστοιχα (στα 100,29 και 92,84 δολ./βαρέλι. Τόσο ο κανονικός χρυσός όσο και ο «μαύρος χρυσός» έπεσαν θύματα του ράλι του δολαρίου, χάρη σε μια σειρά θετικών ειδήσεων που τεκμηριώνουν το σενάριο δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ το τρέχον τρίμηνο:

Ο δείκτης ISM για την μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε τον Αύγοστο άλμα στις 59 μονάδες (από 57 τον Ιούλιο) στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011, με τον επιμέρους δείκτη των νέων παραγγελιών να καταγράφει ρεκόρ δεκαετίας. Τον ίδιο μήνα, οι δαπάνες στον κατασκευαστικό κλάδο αυξήθηκαν κατά 1,8%.

Facebook Comments