Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινώντας από την απουσία του από τον εορτασμό της επετείου 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Σχολίασε τις αποδοκιμασίες εναντίον του δύο μέρες νωρίτερα ενώ στηλίτευσε ως και τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Με το παιχνίδι να σκληραίνει ανάμεσα σε «παπανδρεικούς» και «βενιζελικούς», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε πολλούς υπαινιγμούς για την πολιτική στάση και την συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Μιλώντας για τις αποδοκιμασίες εις βάρος του τη Δευτέρα στα εγκαίνια έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για συμπεριφορές που «δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατία, πολιτικό πολιτισμό, προοδευτικό ήθος», υποστηρίζοντας ότι «προσβάλλουν την παράταξη και βιάζουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές».

Σαφώς με  τη στάση του αυτή ο Ευάγγελος  Βενιζέλος πέταξε το μπαλάκι στον Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του εμμέσως να ξεκαθαρίσει τη θέση του, να ανοίξει τα χαρτιά του και να διασαφηνίσει εάν συνεχίζει να στηρίζει την Παράταξη ή ετοιμάζεται για κάποιο «νέο ξεκίνημα».

Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή εκδήλωση στο Ζάππειο ήταν παρόντες αρκεί «παπανδρεϊκοί» με πρώτο και καλύτερο τον Φίλιππο Πετσάλνικο που δέχτηκε πυρά γιατί παρέλειψε να καταδικάσει τα έκτροπα εις βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, εθεάθησαν οι παπανδρεϊκοί βουλευτές, όπως επίσης και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γ. Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Σκληρή στάση από Σημίτη

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε όμως και ο Κώστας Σημίτης ο οποίος αναφερόμενος στην εκδήλωση της Δευτέρας υποστήριξε πως τα όσα συνέβησαν «δείχνουν ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδεικνύουν με υπερηφάνεια την μικρόνοιά τους».

Αναφέρθηκε επίσης,  στην περίφημη φράση του Γιώργου Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» για να θυμίσει «πόσο κόστισε στην χώρα», πλην όμως συντάχθηκε απολύτως με τη λογική των τομών ως μακροχρόνια απάντηση στις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης, επιτιθέμενος αυτή την φορά στην κυβέρνηση για την διστακτικότητα που δείχνει σε μέτρα, όπως αυτά που ευνοούν την αξιολόγηση και τη ρήξη με τις πελατειακές λογικές.

Facebook Comments