Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ καθώς όπως όλα δείχνουν εκτός κόμματος αναμένεται να τεθεί και επισήμως ο Σπύρος Λυκούδης, τρεις μήνες μετά τη συντριβή του κόμματος στην ευρωεκλογές,  κάτι που σκοπεύει να ανακοινώσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Stanley.

Ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ και τα στελέχη που τον ακολουθούν (26 πρόσωπα στα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής) τάσσονται υπέρ της επανένωσης των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου και θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Όπως αναφέρει το real.gr το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν αν θα συγκροτήσουν πολιτική κίνηση ή κόμμα , καθώς ο Σπύρος Λυκούδης φέρεται να συζητάμε στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βούλγαρης και άλλα στελέχη των «58».

Η αντίστροφη μέτρηση για το Σπύρο Λυκούδη και τη σχέση τους με τη ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά την Κυριακή των ευρωεκλογών, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Μεταρρυθμιστική Τάση στην οποία ο κ. Λυκούδης ηγείται διαφώνησε με την πρόταση του πρόεδρο Φώτη Κουβέλη για πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, ενώ επανέλαβε αυτή της την άποψη σε επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα όταν συνεδρίασε από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Λυκούδης είχε συνομιλία με τον Φώτη Κουβέλη όπου επανέλαβε την άποψή του για την πορεία που θα πρέπει να πάρει η Δημοκρατική Αριστερά. Ωστόσο, οι δύο άντρες διαφώνησαν για μια ακόμη φορά, με αποτέλεσμα ο πρώην γραμματέας του κόμματος να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του να απομακρυνθεί από την κομματική κοιτίδα.

Facebook Comments