Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τάχθηκε υπέρ «της αποπυρηνικοποίησης» της κορεατικής χερσονήσου και επιβεβαίωσε την προοπτική της συνόδου κορυφής με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας «έτοιμος» για τις συνομιλίες τους, κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης, αλλά ιστορικής, επίσκεψης που έκανε στην Κίνα, στη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Έπειτα από μιάμιση ημέρα αβεβαιότητας κι έντονης σεναριολογίας, το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επιβεβαίωσε εντέλει νωρίς σήμερα το πρωί την επίσκεψη του Κιμ στο Πεκίνο, την πρώτη του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία, και τη συνάντησή του με τον Σι. Η επίσκεψη άρχισε την Κυριακή κι ολοκληρώθηκε σήμερα.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό (έπρεπε να γίνει) στην κινεζική πρωτεύουσα», είπε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. «Αυτό ήταν επίσημο καθήκον μου», πρόσθεσε.

Ο Κιμ διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, έπειτα από μήνες ανταλλαγής απειλών πολέμου μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, με αφορμή τα βορειοκορεάτικα προγράμματα για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων, ιδίως διηπειρωτικών.

Facebook Comments