Ενίσχυση παρουσιάζει η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην Ελλάδα, για ένατο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Με τον Δείκτη των Προοπτικών Απασχόλησης να διαμορφώνεται στο +8%, σε συνέχεια της εποχικής του προσαρμογής, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, σημειώνοντας για περισσότερο από δύο χρόνια συνεχή βελτίωση.

Ενδεικτικό είναι ότι οι εργοδότες αναμένουν αύξηση των προσλήψεων σε οκτώ από τους εννέα τομείς της  οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε τέσσερις τομείς σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και σε οκτώ τομείς σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το 15% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των ατόμων που απασχολούν κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, 12% προβλέπουν μείωση και 66% δεν προβλέπουν κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων,  οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +8%, βελτιωμένες κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του  2014 και βελτιωμένες κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων καταγράφονται στους τομείς Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +13%. Στον αντίποδα, σε Ηλεκτρισμό, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση προβλέπεται μικρή μείωση του αριθμού απασχολουμένων, με Προοπτικές της τάξης του -2%.
 

Facebook Comments