Η Ρωσία υποστήριξε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις εγχώριες εταιρείες οι οποίες στοχοποιούνται από τις δυτικές κυρώσεις ανεξαρτήτως της ιδιοκτησιακής τους δομής, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αυτή είναι η ευθύνη της κυβέρνησης — να προστατεύει τις ρωσικές επιχειρήσεις εάν αντιμετωπίζουν άδικες και παράνομες ενέργειες από μέρους ξένων κρατών ή ξένων εταιρειών», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στον διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδιοκτήτη της Novatek, τον Λεονίντ Μίχελσον, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στη Νόβατεκ και στον άλλο συνιδιοκτήτη της εταιρείας, τον Γκενάντι Τιμτσένκο, έχουν επιβληθεί κυρώσεις από μέρους των ΗΠΑ εξαιτίας των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία. Η Νόβατεκ έχει τεθεί επικεφαλής του σχεδίου Yamal-LNG για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου με εκτιμώμενο κόστος ύψους 27 δισεκ. δολαρίων (20,8 δισεκ. ευρώ).

Η Νόβατεκ, ιδιωτική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μόσχας, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στην παραγωγή φυσικού αερίου στη Ρωσία, πίσω από την Gazprom.

Facebook Comments