Ψήφο εμπιστοσύνης για τις ελληνικές τράπεζες και από την BofA Merrill Lynch
Ψήφο εμπιστοσύνης για τις ελληνικές τράπεζες και από την BofA Merrill Lynch
Ψήφο εμπιστοσύνης για τις ελληνικές τράπεζες και από την BofA Merrill Lynch
Τα θετικά νέα για τις ελληνικές τράπεζες συνεχίζονται καθώς μετά τις χθεσινές εκθέσεις που ανέφεραν ότι είναι κεφαλαιακά θωρακισμένες, σειρά πήρε η Bank of America Merrill Lynch να αναβαθμίσει τις προοπτικές τους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ικανοποιητικά οικονομικά εποτελέσματα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι οι προοπτικές των κερδών των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ καλύτερες ωστόσο διατηρεί σε «ουδέτερη» τις σύσταση περιμένοντας τα αποτελέσματα του ελέγχου ποιότητας των χαρτοφυλακίων τους. Επίσης, διατηρεί τις ίδιες τιμές στόχους: για την Eurobank τα 0,39 ευρώ (περιθώριο ανόδου 15%), για την Πειραιώς τα 1,72 ευρώ (περιθώριο 14%), για την Εθνική τα 2,80 ευρώ (περιθώριο 9%) και για την Alpha τα 0,70 ευρώ(περιθώριο 3%).
«Στο β τρίμηνο κυριάρχησαν οι έκτακτες χρεώσεις που είχαν σημαντικό θετικό αντίκτυπο για τις Alpha, Εθνική, Πειραιώς» αναφέρει η BofA Merrill Lynch. Αντίθετα επιβαρύνθηκε περισσότερο η Eurobank καταγράφοντας μεγαλύτερες των εκτιμήσεων ζημιές.
«Τα αποτελέσματα του β τριμήνου υποστηρίζουν την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές του καθαρού περιθωρίου κέρδους (NIM) αλλά και την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν και δεν προσέφεραν ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη στις χορηγήσεις δανείων», σημειώνουν οι αναλυτές οι οποίοι περιμένουν μείωση των κόκκινων δανείων από του χρόνου.
Μετά και τα αποτελέσματα β τριμήνου το Core Tier 1 με βάση τη “Βασιλεία ΙΙΙ” είναι ισχυρό σε λογικά επίπεδα με την Alpha να διαθέτει το μεγαλύτερο, 11,8%, και την Eurobank το χαμηλότερο, 9,1%.
Σύμφωνα με την BofA οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν ότι τρεις παράγοντες μπορούν να αποκλιμακώσουν τις ανησυχίες για τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ:
1) Η μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση
2) Η υιοθέτηση μεγαλύτερης δυναμικής στην εφαρμογή των πλάνων αναδιάρθρωσης
3) Το ύψος των προβλέψεων που θα σχηματιστούν
Facebook Comments