Πρόωρη είναι, κατά τον Φ. Κουβέλη, οποιαδήποτε συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς -όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ- οι σχετικές διαδικασίες ξεκινούν στα τέλη Ιανουαρίου. «Μέχρι τότε έχουμε Πρόεδρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην ώρα τους όλα. Στην ώρα της και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», σημείωσε, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει και δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή».

«Πληροφορήθηκα κι εγώ όπως και ο ελληνικός λαός ότι το όνομά μου παίζεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν είχα καμία άλλη πληροφορία άμεση ή έμμεση», ανέφερε, τόνιζοντας ότι «υπάρχουν πολλές σκέψεις για να ερμηνεύσει κανείς τους λόγους για τους οποίος έγινε αυτό».

Παρακάλεσε επίσης ακόμη και τους συντρόφους του στη ΔΗΜΑΡ να μη κάνουν αναφορά στο πρόσωπό του όταν αναφέρονται στο θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως «κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό» και πως κανένα μικροκομματικό συμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν θα αντιμετώπιζε το θέμα με προσωπικά κριτήρια και «αποσυνδεδεμένα από το τι θα κρίνει ότι θα είναι θετικό για τη χώρα».

Μιλώντας πάντως για τις προτεραιότητές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως θέλει να συμβάλλει «με όλες του τις δυνάμεις στην ανασύσταση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

«Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και θέλω να συμβάλλω στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στο πολιτικό σκηνικό», συμπλήρωσε.

Τέλος, επεσήμανε πως για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζονται «συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις», οι οποίες -όπως είπε- δεν μπορούν να υπάρξουν, αν οι ασκούμενες πολιτικές διευρύνουν την κοινωνική πόλωση. «Μόνο αλλαγές στις πολιτικές επιτρέπουν τη διαμόρφωση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε κατά του καθορισμού των πολιτικών εξελίξεων από την προεδρική εκλογή, καθώς υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο «θα δημιουργήσει προεκλογική διελκυστίνδα που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα».

Ερωτηθείς για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «όλες οι εξουσίες είναι στα χέρια των συνέδρων του Γ΄ Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ και εκείνοι είναι που θα αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα, αλλά και για την ηγεσία του συνολικά».

Facebook Comments