Η εξωτερική πολιτική, όταν μάλιστα διακυβεύονται μείζονα εθνικά συμφέροντα, είναι μια πολύ υπεύθυνη και σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια ασχέτων και μωρών. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σήμερα. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλους κινδύνους. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην επιθετικότητα των άλλων, όπως στην περίπτωση του τούρκου προέδρου Ερντογάν, σε άλλες περιπτώσεις οφείλεται στις λανθασμένες ενέργειες και στην ανικανότητα αυτών, που μας κυβερνούν, όπως συμβαίνει με το Σκοπιανό. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση μας να είμαστε υπεύθυνοι, προσεκτικοί και συνεπείς στην άσκηση εξωτερική πολιτική, αν πράγματι θέλουμε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν ισχύει σήμερα. Η περίπτωση του Κώστα Κατσίκη, βουλευτή των ΑΝΕΛ, κόμματος στο οποίο ηγείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, είναι ενδεικτική της επιπολαιότητας με την οποίαν διαχειρίζεται η πολιτική μας ηγεσία τα μείζονα εθνικά ζητήματα.

Δεν γνωρίζω αν οι Τούρκοι έκαναν επιχείρηση απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Μητρετώδη και του Κούκλατζη. Δέχομαι την επίσημη θέση των δικών μας στρατιωτικών αρχών ότι έκαναν λάθος, έχασαν το δρόμο και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. Αλλά από την πρώτη στιγμή, ήταν σαφές ότι ο Ερντογάν και το καθεστώς της Άγκυρας τους φυλάκισαν για να τους κρατήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί, ως εκβιασμό, αν θέλετε, για τυχόν ανταλλαγή ή έστω ως μέσον άσκησης πίεσης στην Ελλάδα για την επιστροφή των 8 τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται ως «πραξικοπηματίες». Αλλά επίσημως ούτε καν ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν, με τον προκλητικό κι εμπρηστικό του λόγο, δεν αποτόλμησε να το πει δημοσίως, ιδίως μετά την πίεση που του ασκήθηκε από την διεθνή κοινότητα, κι ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έφερνε γύρω γύρω, αλλά ποτέ δεν το είπε σαφώς. Γιατί γνώριζε ότι αυτό είναι αδύνατον. Η ελληνική κυβέρνηση, μετά και την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν έχει καν το δικαίωμα να διαπραγματευθεί τέτοιου είδους ανταλλαγή.

Κι αυτό που δεν έκανε ο Ερντογάν, το έκανε ο κ. Κατσίκης. Με την αμετροέπεια, που τον διακρίνει πρότεινε την ανταλλαγή του Μητρετώδη και του Κούκλατζη με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς. Κι όπως ήταν φυσικό, στην Τουρκία έγινε πάρτυ. Μέχρι πρώτο θέμα στην «Χουριέτ». Εμφανίστηκε η Ελλάδα να ικετεύει την Αγκυρα να δεχτεί την ανταλλαγή. Υπονομεύοντας και την θέση της χώρας αλλά και την θέση των δύο Ελλήνων παλικαριών, που για ένα μήνα τώρα παραμένουν κρατούμενοι στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη

Όταν εκλέγουμε βουλευτές ανόητους κι άσχετους, που όταν ανοίγουν το στόμα τους λένε σαχλαμάρες, αυτά θα παθαίνουμε. Ιδίως όταν έχουμε βουλευτές κυβερνώντος κόμματος, που μέσα στην αβελτηρία τους, δεν κατανοούν ότι παίζουν με λεπτά εθνικά θέματα, που θα έχουν επίπτωση στα εθνικά συμφέροντα. Αυτοί είναι οι Εντελώς Καμμένοι, στους οποίους μέρος του…”σοφού λαού” έχει εμπιστευθεί την εθνική άμυνα της χώρας. Έλεος!

Facebook Comments